Počet výsledků: 3

Otevřít filtraci

Glutamin je jedna z dvaceti základních aminokyselin, z nichž jsou tvořeny proteiny v lidském těle. Glutamin (zkratka Gln pochází z anglického názvu glutamine) se zároveň řadí mezi podmíněně esenciální aminokyseliny. Obrázek: Chemická struktura glutaminu. Barevně jsou odlišeny atomy různých chemických prvků: uhlíku (šedá), vodíku (bílá), dusíku (modrofialová) a kyslíku (červená). (Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain) Viz také podmíněně esenciální aminokyseliny.

Glutamát je anion (záporně nabitá částice), který je odvozen od kyseliny glutamové.

Kyselina glutamová neboli glutamát je jedna z dvaceti základních aminokyselin, z nichž jsou tvořeny proteiny v lidském těle. Kyselina glutamová (zkratka Glu pochází z anglického názvu glutamic acid) se zároveň řadí mezi neesenciální aminokyseliny. Glutamát se kromě uplatňuje jako: jeden z neurotransmiterů, které se přirozeně vyskytují v lidském těle, ochucovadlo běžně používané v potravinářských výrobcích. Poznámka: Glutamát je anion (záporně nabitá částice), který je odvozen od kyseliny glutamové. Obrázek: Chemická struktura kyseliny glutamové. Barevně jsou odlišeny atomy různých chemických prvků: uhlíku (šedá), vodíku (bílá), dusíku (modrofialová) a kyslíku (červená). (Zdroj: Wikimedia Commons, Public Domain) Viz také neesenciální aminokyseliny.

Zobrazeno 1 až 3 z 3

Počet výsledků