Zdroje věnované úloze cholesterolu v našem těle, zdravotním rizikům, která přináší vysoká hladina cholesterolu v krvi, vlivu stravy na hladinu cholesterolu a radám, které se týkají stravování.
Více v kategorii Srdce, krevní oběh a cévy
Dieta u dyslipidemií – úvod
Dyslipidemie (neuspokojivá hodnota cholesterolu v krvi, konkrétně zvýšení celkového cholesterolu,...
Pohybová aktivita a zvýšená hladina tuků (dyslipidemie)
Zvýšená hladina tuků, především cholesterolu je jedním z nejvýznamnějších rizikových faktorů ater...
Steroly
Steroly jsou v přírodě rozšířené, biologicky důležité látky. Ve formě cholesterolu se nacházejí v...
Cévní mozková příhoda: sekundární prevence
U 2–15 % pacientů s CMP nebo TIA se objeví do 12 měsíců od první CMP další epizoda mozkové mrtvic...
Lymfedém
Zdroje věnované příčinám, projevům, diagnostice a léčbě lymfedému. Kde se nejčastěji vyskytuje a která onemocnění může doprovázet lymfatický otok či jaké mohou být jeho komplikace? Jaký význam má p...
Ischemická choroba srdeční
Zdroje věnované popisu, prevenci, rizikovým faktorům, příčinám, projevům, diagnostice a léčbě ischemické choroby srdeční. Pozornost je zaměřena zejména na nejznámější formy této choroby, kterými js...
Hypertenze (vysoký krevní tlak)
Zdroje věnované prevenci, rizikovým faktorům, příznakům, diagnostice a léčbě hypertenze, zdravotním rizikům, ke kterým vede vysoký krevní tlak a měření krevního tlaku v domácím prostředí.
Transplantace srdce
Kdy byla poprvé provedena transplantace srdce? Pro koho je operace vhodná a jakou vyžaduje přípravu? Kde se tato unikátní operace provádí a jak probíhá? Která opatření následují po operačním výkonu...