Z velkého přehledu publikovaného v roce 2000 v časopise JAMA (odborný lékařský časopis) vyplývá, že osoby s nižším příjmem ovoce a zeleniny byly ve studii Alzheimerovou chorobou více ohroženy, což o něco více platilo u kuřáků. Z preventivního hlediska je tedy u pacientů v riziku příjem ovoce a zeleniny důležitý. V poslední době byly zveřejněny i studie, které ukazují, že na snížení výskytu Alzheimerovy choroby se může podílet přímo podávání folátů, resp. kyseliny listové.
Dieta je důležitá i u pacientů s rozvinutou chorobou. Pacient s demencí se často dostává do podvýživy – malnutrice. U pacientů s rozvinutou demencí je třeba dbát na udržení adekvátního nutričního stavu; obvykle potřebují zvyšovat motivaci k příjmu jídla a pomoc při jídle. V pokročilých fázích nemoci je třeba často přistoupit k výživě sondou. Vzhledem k tomu, že pacienti mají intaktní (nepoškozený) trávicí trakt, je tento postup vhodnější než parenterální výživa.